CareScreen op Zorg & ICT beurs

  • CareScreen op Zorg & ICT beurs
  • CareScreen op Zorg & ICT beurs
  • CareScreen op Zorg & ICT beurs
CareScreen op Zorg & ICT beursCareScreen op Zorg & ICT beursCareScreen op Zorg & ICT beurs

We hebben de Zorg & ICT beurs als zeer succesvol ervaren. Er was volop aandacht voor ons webRTC beeldbel platform, naast het Bring Your Own Device concept en de live demo's die we hebben gepresenteerd.

Kwalitatief erg goede gesprekken, de markt is duidelijk in beweging en men is erg gericht op zoek naar een oplossing als onze CareScreen.

CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award

  • CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award
  • CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award
  • CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award
  • CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award
  • CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award
CareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes AwardCareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes AwardCareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes AwardCareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes AwardCareScreen wint samen met DWA nationale Smart Homes Award
Jury roemt innovatieve combinatie van energiebeheer, zorg, entertainment en comfort
 
CareScreen is onderscheiden met de Smart Homes Award in Eindhoven. Samen met DWA heeft CareScreen in zorghotel De Wartburg een online platform geïmplementeerd voor cliënt, mantelzorg en zorgprofessional. Tijdens de beurs Domotica en Slim Wonen ontvingen CareScreen en DWA de prijs uit handen van de gerenommeerde en kritische jury.
 
Uit alle aanmeldingen zijn vorige week uiteindelijk 3 genomineerden geselecteerd. Deze drie genomineerde bedrijven presenteerden hun project waarin domotica een centrale rol speelt. AxionContinu heeft adviesbureau DWA de opdracht gegeven om binnen hun zorghotel De Wartburg o.a. het CareScreen platform te integreren. Vanzelfsprekend staat ook in deze case de cliënt centraal: de zelfredzaamheid bevorderen, het aantal geboden services uitbreiden en door dit alles de cliënt tevredenheid vergroten. Ook kan het zorgproces door dit zelfde platform efficiënter worden ingericht en in essentie is dit dus een oplossing op een maatschappelijk vraagstuk. In het project werd CareScreen als ideale oplossing succesvol geïmplementeerd. Corné Eshuis, CareScreen BV: “Het is onze passie om cliënten uit hun sociale isolement te halen, een gevoel van veiligheid te geven, afleiding te bieden en te ondersteunen. Dat is uitstekend geslaagd in dit project. Ik ben bijzonder trots dat we na enkele jaren ontwikkeling aan ons platform, nu ook deze Award weten binnen te slepen.”
 
Integratie van functies
De jury bestaande uit Geja Langerveld (ZonMw), Willem van der Veere (Uneto-VNI) en Dick Glaser (DEC) gaf de eer aan CareScreen omdat hun ontwikkeling toepasbaar is in ziekenhuizen maar ook in de thuiszorg en dat op een zeer gepersonaliseerde manier. Het is absoluut innovatie vanwege de integratie van vele functies, zowel energiebeheer, zorg, entertainment en comfort. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat de zorg goedkoper wordt. De cliënt kan meer zelf en heeft minder behoefte aan professionele zorg. De toepassing kan zowel Intramuraal als extramuraal en voor mantelzorgers worden ingezet.
 
Bring Your Own Device
Naast het welzijn van de cliënten, kan CareScreen informatie live doorgeven aan de zorgverlener met informatie “on the spot”. Hierdoor kunnen zij nog meer kwaliteit leveren, vaak in minder tijd. Alles komt samen in één vormgeving die reeds jaren is getest door een brede doelgroep met onder andere ouderen en verstandelijk gehandicapten. Daniël de Witte, projectmanager bij DWA geeft aan: “Onze opdrachtgever wil de cliënten zoveel mogelijk het gevoel geven thuis te zijn, zo creëren ze een 4-sterren hotel met AWBZ-middelen. Domotica is een middel om het doel van wellbeing te bereiken.”  CareScreen is een platform dat dit mogelijk maakt, onafhankelijk van gebruikte devices zoals tablet, smartphone, pc touch of laptop.

Genomineerd voor Smart Homes Award

Genomineerd voor Smart Homes Award
Stichting Smart Homes streeft met haar Award naar meer aandacht en erkenning voor intelligente, efficiënte en vooruitstrevende projecten op het gebied van Domotica. Het gaat wat hen betreft niet alleen om gebruikte technieken maar er wordt vooral gekeken naar de totstandkoming, samenwerking, communicatie tussen partijen en met gebruikers en bevindingen.  
 
Op de Smart Homes website is te lezen:
"We mogen met overtuiging stellen dat Nederland binnen Europa een van de koplopers is in het toepassen van Domotica en Slim Wonen voor de bewoonde omgeving. Als Nationaal Kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen vinden we het van groot belang dat de gerealiseerde projecten de aandacht krijgen die ze verdienen. Op die manier kunnen we van elkaar leren en de opgedane kennis als handvatten gebruiken om de realisatie van toekomstige Domotica projecten te verbeteren."  

Één van de projecten van CareScreen (Zorghotel de Wartburg) is in 2013 genomineerd voor de genomineerd voor Smart Homes Award. Op de website staat het volgende over dit project te lezen:

In 2012 is de, in 1972 gebouwde oostgevel van het verzorgingshuis de Wartburg gesloopt en zijn er moderne appartementen voor in de plaats gekomen. Het historische gebouw is intact gebleven en heeft in 2013 een nieuwe functie gekregen als zorghotel. Het gebouw is volledig voorzien van alle moderne gemakken, terwijl belangrijke historische elementen met veel oog voor detail werden gerestaureerd. In dit project is het doel geweest om zoveel mogelijk gebruiksgemak te realiseren in een historisch pand, waarbij de zorgtechnologie zo min mogelijk opvalt en de bewoners zich echt thuis voelen.

Lees meer >>

CareScreen op jaarbeurs Zorg& ICT

CareScreen op jaarbeurs Zorg& ICT

CareScreen was als één van de standhouders op de Zorg&ICT beurs. Onze (bescheiden) stand was te vinden op het domoticaplein van SmartHomes

CareScreen op zorg congres Zorg 3.0

CareScreen op zorg congres Zorg 3.0

Het In voor zorg-congres 'Zorg 3.0' in het Evoluon in Eindhoven is succesvol verlopen. Er was veel belangstelling en interactie: er kwamen 700 bezoekers, terwijl 483 personen de livestream volgden. Met de vele tweets over het congres was #Invoorzorg een trending topic. De plenaire sessie en de workshops gingen in op de vele mogelijkheden van het inzetten van ICT in de zorg, waardoor ouderen en chronisch zieken langer zelfstandig kunnen blijven.

Interview met CareScreen in de Zorgvisie ICT

Interview met CareScreen in de Zorgvisie ICT

Zorgvisie ict 04 - In de vierde editie van Zorgvisie ict pdf-nieuwsbrief onder meer: - Hogere overlevingskans door monitoring - Interview: Meer regie voor patiënt met CareScreen - Dwaalpreventie geeft cliënten en personeel meer vrijheid - Minder angst op SEH door iPad - Een magisch tapijt leert kinderen bewegen 

 

Lees als magazine >>

Lees als gewoon artikel >>

Relatiemiddag landgoed Groot Warnsborn

Relatiemiddag landgoed Groot Warnsborn

Op onze relatiemiddag op landgoed Groot Warnsborn te Arnhem, hadden wij enkele bekende relaties uitgenodigd. Zo verzorgde Albert Vlug(Logica) een presentatie over "Zorg voor Innovatie". Vervolgens ging Jan de Weerd (PCT) uitgebreid in op de subsidiemogelijkheden voor innovaties binnen de zorgsector. André Noorlander en Corné Eshuis introduceerden bij de aanwezigen het CareScreen-concept en zijn vele mogelijkheden. Een live demo van de stand van zaken binnen Rijnstate, de toekomstplannen en ten slotten een voorstel voor een pilot bij uw locatie completeerden het programma van deze dag, waarop ook deze nieuwe website werd gelanceerd, de opnames voor een promofilm plaatsvonden en onze PR-campagne van start ging.