Welkom

Clienten

Met uw tablet, smartphone of laptop heeft u overal toegang tot een groot aantal nuttige en leuke functies. Van beeldbellen met familie en zorgverleners, afspraken maken met mantelzorger en zorgmedewerker, tot bestellen van maaltijden, bedienen van lampen, ramen en deuren of surfen op internet, spelletjes doen en bekijken van films en foto’s. CareScreen is gemakkelijk te gebruiken, zorgt voor meer zelfredzaamheid en minder sociaal isolement, geeft groter gevoel van veiligheid en meer kwaliteit van leven. 

Clienten

Functies

Menukaart

menu

Kan bestaan uit:

  • Zelf maaltijden samenstellen (menukaart).
  • Eten & drinken bestellen (roomservice).
  • Reserveren voor maaltijd in restaurant.
  • Maaltijd bijbestellen voor mantelzorger of bezoeker.  
  • Reserveren voor mantelzorger of bezoeker.
  • Verschillende afreken- en betaalmogelijkheden.
  • Overige functies.

Beeldzorg

beeldbellen

Een cliënt kan met de beeldbel functionaliteit zowel personeel en familie bellen. Dit doet men door het gebruik van een adresboek, met hierin namen (en optioneel pasfoto’s) van de bekenden. CareScreen heeft beeldbellen in eigen beheer ontwikkeld en is dan ook niet afhankelijk van providers of type tablet (apparaat onafhankelijk). Wanneer cliënten al een tablet hebben, kunnen zij hier gewoon mee beeldbellen. 

Beeldzorg kan bestaan uit:

  • Beeldbellen met familie, vrienden, mantelzorger, zorgverlener en/of huisarts.
  • Online werkoverleg met/tussen cliënt, mantelzorger en zorgverlener.
  • Kerktelefoon (meeluisteren naar kerkdiensten).
  • Overige functies.

Domotica

domotica

Vanuit bed kan de cliënt met CareScreen allerlei zaken, zoals de lampen en de gordijnen, bedienen door middel van domotica. Deze koppeling heeft CareScreen al gerealiseerd op diverse locaties in Nederland. Het kan middels eenvoudige plug-and-play oplossingen binnen bestaande omgevingen, maar ook (i.s.m. een partner) in een totaaloplossing voor domotica bij nieuwbouwprojecten. CareScreen heeft in 2013 de prestigieuze Smart Homes Award gewonnen.

Domotica kan bestaan uit:

  • Bedienen van licht, ramen, deuren, zonwering, airconditioning en apparatuur.
  • Signalering van mantelzorger (via SMS) als apparatuur of melders bij de cliënt aan of uit gaan.
  • Overige functies.

Agenda

agenda

Kan bestaan uit:

  • Een agenda die de cliënt kan delen met; familie, mantelzorger en/of zorgverlener.
  • Maken van plannen en raadplegen van afspraken met signalering van wijzigingen.
  • Inplannen van herinneringen voor bijvoorbeeld medicatie of terugbelverzoek.
  • Overige functies.

Leesmap

leesmap

Wij bieden cliënten een leesmap met titels naar keuze. Denk hierbij aan zakelijke bladen, maar ook aan specifieke vrouwen-, mannen- of kindertitels. Complete boeken zijn op verzoek ook mogelijk. Voor deze functionaliteit worden maandelijkse lasten berekend, afhankelijk van de titels die u uitkiest.

Internet

internet

Een eenvoudige module: de cliënt heeft toegang tot het internet. Een zorgverlener kan werken met een whitelist of een blacklist. Dus alles open waarbij er enkele websites handmatig worden geblokkeerd (blacklist) of uitsluitend websites toevoegen die bezocht mogen worden (whitelist). De zorgverlener stelt zelf de startpagina in en stelt enkele favorieten voor.

Radio

radio

Radio via wifi aangeboden. Het zenderaanbod is afhankelijk van de wensen en eisen van de zorgverlener en cliënt. Er zijn zowel gratis zenders als betaalde zenders.

Telemonitoring

monitoring

Kan bestaan uit:

  • Koppeling met bloeddrukmeter.
  • Koppeling met COPD-meter.
  • Overige functies.

Live TV

tv

TV via wifi (webTV) of eigen netwerk (multicast) aangeboden. Het zenderaanbod is afhankelijk van de wensen van zorgverlener. Er zijn zowel gratis zenders als betaalde zenders (maandlasten).

Medicatiebegeleiding

Kan bestaan uit:

  • Medicijnreminder.
  • Medicijnbewaking met koppeling medicijndispenser.
  • Overige functies.

Spellen

spellen2

Wij bieden enkele eenvoudige spellen aan. Denk hierbij aan Solitaire, Sudoku en Schaken. Meerdere spellen zijn uiteraard mogelijk; informeer hier naar onze mogelijkheden.

Klanttevredenheid

Op onze CareScreen kunt u een ideeënbus, klachtenformulier of enquête plaatsen, waardoor u een goed beeld kunt krijgen van de ervaringen van uw gasten. Het is zeker zinvol deze mogelijkheid te bieden, want als er klachten zijn, krijgt u dat zo snel mogelijk te horen en kunt u direct actie ondernemen. Klachten aan het begin van langdurige opnames kunnen hierdoor meteen worden verholpen.

Referenties

 

Zorghotel de Wartburg

800_800_3_2_2_nl_hkf_9_abrahamse_de_kock_architecten_zorghotel_de_wartburgAxionContinu

CareScreen heeft samen met adviesbureau DWA de Smart Homes Award gewonnen. Met de CareScreen tablet kunnen de gasten van het zorghotel onder andere de verlichting, zonwering en verwarming kunnen bedienen. Ook kunnen de gasten ermee internetten, spelletjes spelen. In ontwikkeling zijn nog modules voor roomservice en beeldbellen met medewerkers of familie. 

 
AxionContinu gaf adviesbureau DWA de opdracht om in Zorghotel De Wartburg onder andere het CareScreen-platform te integreren. De ontwikkelaars ontvingen de prijs tijdens de beurs Domotica en Slim Wonen in Eindhoven. 
 
Zie ook de website van Zorghotel de Wartburg op http://zorghoteldewartburg.nl

Siza

sizawandelfeest

Dagelijks zetten medewerkers van Siza hun energie, kennis en kunde in om mensen met een handicap zodanig te ondersteunen dat zij hun leven kunnen organiseren zoals ze zelf willen. Ruim 3500 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap,  Niet Aangeboren Hersenletsel of een aan autisme verwante stoornis maken gebruik van deze ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen. De vragen lopen uiteen van ondersteuning thuis, logeren en 24-uurszorg in een huis van Siza. Van begeleiding en behandeling tot werk in de wijk, op leerwerkplekken en coaching en re-integratie. Bij Siza werken zo’n 3000 medewerkers vanuit ruim 150 locaties verspreid over de provincie Gelderland en Midden-Brabant.

Zie ook de website van Siza op http://www.siza.nl

Ziekenhuis Rijnstate

rijnstaters02

Rijnstate is het samenwerkingsverband tussen Rijnstate Arnhem, Rijnstate Velp en Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar. Het is één van de grootste zorgaanbieders van Nederland. Rijnstate Arnhem is één van de topklinische ziekenhuizen in Nederland, Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar kent een breed pakket aan basiszorg en in Rijnstate Velp vinden dagbehandelingen plaats. Met 29 specialismen in huis is er beslist sprake van kwantitatief én kwalitatief hoogwaardige zorg. Met bijna 6000 medewerkers, artsen en vrijwilligers binnen een verzorgingsgebied van 400.000 inwoners is Rijnstate de grootste werkgever in de regio Arnhem. Sinds 2011 werkt Rijnstate met CareScreen. De start was op de dialyseafdeling van de locatie Arnhem.

Zie ook de website van Rijnstate op http://www.rijnstate.nl

Diakonessenhuis Utrecht

image (4)Logo-Diak-kleur

In het voorjaar van 2012 is er een pilot gestart met onze CareScreen in het Diakonessenhuis te Utrecht. 

 

Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist, Doorn is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis en het oudste Diakonessenhuis van Nederland. Verpleegkundigen, artsen en andere medewerkers zetten zich al 169 jaar in om de beste zorg dichtbij te leveren. Kwalitatief hoogwaardige en veilige medische en verpleegkundige zorg staan in het Diakonessenhuis voorop. Maar ook zorgzaamheid. Want we willen dat iedereen zich welkom en prettig voelt in ons huis en net dat beetje extra ervaart.

 

Het Diakonessenhuis ontvangt regelmatig erkenningen van onafhankelijke instanties voor zijn patiëntvriendelijke, veilige en efficiënte werkwijze.

 

Zie ook de website van Het Diakonessenhuis op http://www.diakonessenhuis.nl

Warande

logo-warande-medium_webvolleybal

Warande is een organisatie die wonen, service en zorg biedt op de Utrechtse Heuvelrug en Houten.

Op het gebied van seniorenvoorzieningen heeft Warande alles in huis: van seniorenfitness en thuiszorg tot revalidatie, verzorgd wonen of intensieve verpleging in één van onze wooncentra, Verpleeghotel Bovenwegen of Hospice Heuvelrug.  

Warande heeft de ambitie zich te richten op de senior met een brede culturele en maatschappelijke belangstelling. Zelf de regie houden binnen de eigen mogelijkheden en actieve betrokkenheid van het sociale netwerk is daarbij leidend.  

Zie ook de website van Warande op http://www.warandeweb.nl

SOVAK

logo_lgvg_651_Sovak_Logo_Kleurt_PMS_214_RGB_72144_01

SOVAK is een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. SOVAK wil zich ontwikkelen naar een ondernemer in persoonlijke dienstverlening. De diensten die we bieden zijn: verblijf, dagbesteding, behandeling, buitenschoolse opvang en begeleid zelfstandig wonen.

SOVAK is werkzaam in het westelijk deel van Noord-Brabant en in het Land van Heusden en Altena. De locaties (woningen en dagactiviteitencentra) van SOVAK zijn te vinden in Breda, Dussen, Etten-Leur, Klundert, Sleeuwijk, Terheijden, Wijk en Aalburg en Zevenbergen. Ongeveer 900 medewerkers en 500 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de beste ondersteuning te bieden aan de 700 cliënten van SOVAK.

Zie ook de website van SOVAK op http://www.sovak.nl

Contact

CareScreen BV

Bovenweg 29

6721 HV  Bennekom
Tel. 0318 700 655